Tuesday 22 April 2014

Start van Course 2 Bungamati Foundation Nepal (BFN)

Na een korte tussenperiode waarin de deelnemers met de Blended Learning aan de slag gingen kon deel twee van Teachers 4 Teachers (T4T) van start gaan in Nepal.
Zondag 20 april landde Marie-Louise op het vliegveld in Kathmandu. Als eerste stond ze aan het loket bij de douane en om 21.45 uur zat ze bij Sukha en Sangita aan tafel. Er stond een bord met gebakken rijst met een ei voor haar neus! Het ontvangst was hartelijk, zoals ook het welkom later, met de 8 leraren!

Er werd heel serieus gewerkt vanuit vragen als 'Wat verwacht je van de inhouden', 'Wat verwacht je van je Teacher-leraar, en, heel belangrijk, 'Wat verwacht van jezelf in deze course!'.

Heel eerlijk was men, en gaf aan dat het heel fijn zou zijn als er met elkaar de onderwerpen van course 1 besproken zouden worden. Toen daarop werd doorgevraagd, werd het duidelijk dat men aan de hand van het methodeboek wilde gaan onderzoeken hoe het ideeëngoed tijdens het werken met de methode toegepast zou kunnen worden.

Daarnaast was men de afgelopen dagen al druk bezig geweest met het klassenmanagement. De belangrijkste vraag daarbij was: 'Wat is er gebeurd tijdens de Blended Learning tijd???'

Men heeft het samenwerken en leren met de collega’s heel serieus opgepakt. Alle deelnemers zijn zorgvuldig aan het werk gegaan en iedereen heeft in ieder geval de fomele onderdelen uitgevoerd:
  • De workshops, de observatieschema’s en het competentieprofiel zijn in het Nepalees vertaald!
  • Ieder leraar heeft een of twee collega’s onder haar of zijn hoede genomen en de onderwerpen van course 1 doorgesproken;
  • Iedere leraar heeft haar of zijn collega geobserveerd, gefilmd  en de observaties zijn schriftelijk vastgelegd!
 
Conclusie... een hele positieve intensieve, maar zeker ook vrolijke eerste bijeenkomst!
 

Marie-Louise zal de komende twee weken aan de slag gaan met deze groep gemotiveerde collega's in deel twee van T-share (Teacher-Share) en jullie via deze blog van EduShare040 op de hoogte houden van de voortgang in Bungamati, Nepal.

No comments:

Post a Comment