Saturday 21 February 2015

Marie-Louise weer terug in Nepal

Voor de derde course is Marie-Louise weer vertrokken naar Nepal.
Op maandag 4 februari landde het vliegtuig om 22.30 uur en voor Nepali is dit echt midden in de nacht. Het is voor Nepalese begrippen nog erg koud, tussen de 5-7 graden.

Over de eerste dagen schreef Marie-Louise:
“Na een hartelijke begroeting met een ‘Karda’, een kop Nepalese thee, wisselden we de familienieuwtjes uit: trouwerijen, kinderen, kleinkinderen, ouders, het komende festival…






De volgende dag startten Zukha en ik met het doornemen van het voorstel dat ik hem had gestuurd.
Eensgezind besloten we dat de training gericht moest zijn op de start van het volgende schooljaar, dat in april start. 

In deze derde course werken de leerkrachten aan de integratie van de aangeleerde pedagogische en didactische aanpakken en technieken met het bestaande aanbod (methodes en de landelijke toetsen).


In de praktijk betekent dit dat ik de leraren observeer om te zien in hoeverre zij de aangeleerde aanpakken en technieken beheersen. Daardoor kan ik ze mogelijke aanvullingen, verbeteringen of verdiepingen vanuit het praktisch werken aanbieden.

Tijdens de workshops bespreken we de opvolging van en de verbanden tussen de lessen om zo zicht te krijgen op een leerlijn voor een langere tijd. Vervolgens bestuderen de leerkrachten tijdens de workshops de samenhang van de inhouden van de lessen en de toetsen. Door toetsen en het lesgeven direct met elkaar te verbinden kunnen de leraren de leerlingen efficiënter begeleiden naar de toetsen en zullen de resultaten van de toetsen verbeteren!

De eerste acties bestaan uit het samen bekijken van de video’s die tijdens de afgelopen maanden zijn gemaakt. Zo krijgen we zicht op hoe momenteel de lessen verlopen. Zondag bezoeken we een aantal lessen.




Kortom het wordt een spannende tijd…”.

No comments:

Post a Comment