Tuesday 6 May 2014

Marie-Louise: Leraren vrolijk maar wat gespannen voor de reviews

De laatste workshop van course2 was op vrijdag. De sfeer was open, vrolijk, maar wel wat gespannen voor de reviews, die gepland staan op vrijdag na de workshop en op zaterdag en zondag.

We maken er geen officieel assessment van. De leraren hebben meer aan een coachingsgesprek, dat ze goed voorbereiden, dan aan een beoordeling. Maar we blijven het wel review noemen, omdat anders de verwarring compleet is.
De eerste vijf reviews zijn goed verlopen: open gesprekken waarin de leraren – ook die in de Blended Learning gestart zijn – duidelijk aangeven wat ze moeilijk vinden en waarin ze gegroeid zijn.
De portfolio’s van deze leraren zijn keurig uitgewerkt, ook al hebben lang niet alle uitwerkingen al een effect op hun gedrag en leraarsvaardigheden in de klas.
Een jonge leraar, master Economie, had met de suggesties die hij gekregen had een echt portfolio gemaakt! De meesten laten meer een aantal losse, zorgvuldig uitgewerkte opdrachten zien. De hand van de begeleidende collega, hun buddy, is hierin duidelijk te zien!

Samen met Utsab neem ik de reviews af. Een paar keer stelt hij de vragen, omdat de leraar zich slecht in het Engels kan uitdrukken. We hebben de vragen samen voorbereid en zo heeft hij ook een idee wat doorvragen is!






Natuurlijk moet het einde van de course gevierd worden en vrijdagmiddag om 14.00 uur waren dan ook alle ‘headmasters’, alle leraren en de mensen van BFN verzameld in een kleurrijke tuin met een prachtig uitzicht op de vallei. Na stortregens klaarde de lucht op en werd het prachtig weer!



Om drie opende Zukha het buffet en werd het gezellig. Nepali eten graag en veel!

No comments:

Post a Comment