Thursday 5 September 2013

Marie-Louise en Stef zijn onderweg!

Stichting EduShare040 werkt samen met Bungamati Foundation Nepal (BFN) in haar allereerste pilot Teachers 4 Teachers (T4T). Gedurende vier weken zal Marie-Louise in Bungamati, Nepal, een inhoudelijk programma draaien met een achttal leraren Engels.

Delen
In deze blog zal Marie-Louise van tijd tot tijd haar ervaringen met ons delen. In Nederland zitten we in de tussentijd natuurlijk niet stil. We tekenen mee op wat we van de pilot in Nepal kunnen leren voor de volgende keer en we stellen het programma bij daar waar nodig. Ook werken we door aan de website (huisstijl en teksten) en bespreken we hoe we de doelstelling van de stichting het komende jaar handen en voeten gaan geven. Ook daarover zullen we informatie via deze blog gaan delen. Kortom, genoeg te doen... aan de slag!

Inhoudelijk in beweging
De allerlaatste inhoudelijke voorbereidingen voor de Pilot in Bungamati zijn getroffen. Een week of drie voor vertrek is er volop contact met Sukha en Jeroen van BFN over deelnemers en logistieke zaken en bijvoorbeeld over de Engelse training van de leraren die een week voor aanvang van het programma zal plaatsvinden. In de allerlaatste week voor vertrek heeft Marie-Louise nog een bijeenkomst met mij om de grote lijnen van ons programma T4T door te nemen. Ook staat er nog een bijeenkomst via Skype met Will op de rol, voor nog wat allerlaatste feedback op de inhoud van het 4-wekelijkse programma. Met Femke heb ik een overleg over het logo en de huisstijl. Kortom, de dames van Edushare040 zijn volop in beweging.

Samen Sterk!
Deze eerste pilot van T4T komt tot stand in nauwe samenwerking met BFN. Voor meer informatie over BFN klik HIER.
In 2012 was ik samen met Femke in Bungamati bij Sukha en zijn familie op bezoek, en ik sprak daar met ruim twaalf leraren en schooldirecteuren over onderwijs. Mijn reis werd gefinancierd met het geld van de eerste plaats in de Fontys Kennisprijs, die ik won nadat Harrie en Astrid (Directie Fontys Hogeschool Kind & Educatie) mijn proefschrift hadden genomineerd. Die interviews gaven mijn initiële idee verder vorm en werden zo feitelijk onderdeel van de basis voor de Stichting EdusShare040 én het programma T4T zoals dat nu in meer detail is uitgewerkt.

Daadwerkelijk vertrek
De koffers staan klaar. Beter nog, ze zitten al in de trein naar Schiphol: Stef en Marie-Louise zijn daadwerkelijk onderweg naar Bungamati als ik ze aan de telefoon heb om ze succes te wensen. Onderweg naar Bungamati, een prachtig plaatsje onder de rook van Kathamandu in Nepal. Marie-Louise gaat daar voor onze stichting de eerste Pilot Teachers 4 Teachers uitrollen. Aan deze pilot zijn de nodige (inhoudelijke en organisatorische) voorbereidingen vooraf gegaan. Nu is het dan eindelijk zover.

Veel succes
Wij, de thuisblijvers van EduShare040 (Will, Femke en ikzelf) en BFN (Gerard, Jeroen, Lia, Gehini, Annemiek en alle sponsoren) wensen Marie-Louise (en natuurlijk Stef die Sukha mee gaat helpen met vanalles en nog wat) ontzettend veel succes met de Pilot T4T. Ook de deelenemers, onze onderwijscollega's, wensen we veel succes met hun programma.
Marie-Louise: zet hem op, we zijn nu al trots op je!

No comments:

Post a Comment